
در دوم مارس ۱۹۸۷، کانن، دوربین مدل EOS 650 خود را به جهان معرفی کرد. این مدل، اولین مدل
تک عدسی بازتابی ۳۵میلیمتری با فوکوس خودکار و آغازگر سری جدیدی از دوربینها بود. این دوربین دارای عدسیهای کاملاً الکترونیک، منظرهیاب از درون عدسی و موتورهای فوکوسینگ بود و بر دکمۀ الکترونیک و کارکرد متابعت از سیستم بدنه. سیستم EOS یک طرح اولیه ایجاد کرد که تمام سیستمهای بعدی دوربین دنباله رویِ آن بودهاند. اکنون پس از ۲۵ سال این شرکت آخرین مدل خود را عرضه کرده است: EOS 5D Mark III.
پیش از این، سری 5D از خانوادۀ دوربینهای متحول و عجیب بودهاند. مدل اصلی EOS 5D سال ۲۰۰۵، اولین دوربین تک عدسی بازتابی تمام کادر و با قیمت مناسب بود که حسگر ۲۴x۳۶ م.م را برای بسیاری از کاربردهای حرفهای در قالب دلخواه ارایه میداد، اما در آن زمان عدۀ زیادی در مورد مفید بودن آن تردید داشتند. دوربین 5D mark II اولین دوربین SLR با قابلیت ضبط ویدیوی HD بود. این قابلیت انقلابی در بازار ایجاد کرد که در آن زمان برای هیچکس قابل تصور نبود، به ویژه برای کانن!؛ اما به نظر نمیرسد که مدل 5D mark III تأثیر مشابهی داشته باشد.
مدل 5D Mark III دارای یک حسگر ۲۲ مگاپیکسلی تمام کادر است، مانند طرح EOS7D و همچنین سیستم فوکوس خودکار 61 نقطهای دارد که شبیه به مدل اصلی این سری، یعنی EOS-1DX است. از بعد منفی میتوان گفت که این مدل نسبت به مدل ۳۶ مگاپیکسلی نیکون چندان پیشرفته نیست. مدل گفته شدۀ نیکون اولین مدل این چنینی بود که به بازار عرضه شد. اما از بُعد مثبت میتوان گفت که این مدل دقیقاً همان چیزی است که مشتریان به دنبالش بودهاند.
در واقع، خود نام 5D گمراهکننده است. در مقایسه با مدل قبلی، Mark III مدل کاملاً جدیدی است و کل سیستم اصلی آن به روز رسانی و جدید شده است. به نوعی میتوان آن را یک دوربین 7D تمام کادر است که از همان آرایش کنترل و قابلیتهای بالا و حسگر نورسنجی ۶۳ نقطهای بهره میبرد. اما قابلیتهای پیشرفتۀ فراوانی نیز دارد که در پاسخ به بازخوردهای مشتریان اضافه شدهاند، از شکافهای دوگانه برای کارتهای CF و SD گرفته تا تنظیم حالت قفل نورسنجی و دکمۀ پیشنمایش عمقِ میدان که برای کار با دست راست اضافه شده است و میتواند برای چند کارکرد دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مشخصات اصلی مدل EOS 5D mark III
- حسگر سیموس ۲۲ مگاپیکسلی تمام کادر.
- گسترۀ آیسو ISO ۱۰۰-۲۵۶۰۰، همراه با کم یا زیاد کردن حساسیت از ۵۰-۱۰۲,۸۰۰
- عکسبرداری پیوستۀ ۶ کادر در ثانیه.
- حداکثر کارکرد شاتر تا ۱۵۰۰۰۰کادر.
- گیرش ویدیویی ۱۰۸۰p۳۰، صدای استریو از طریق میکروفن خارجی.
- سیستم فوکوسِ خودکار ۶۱ نقطه.
- سیستم نورسنجی ۶۳بخشی iFCL.
- پوشش منظره یاب ۱۰۰%.
- ال سیدی ۱۰۴۰k dot ۳:۲
- دو شکاف برای کارتهای CF و SD.
حالت فیلمبرداری برگ برندۀ 5D Mark II در برابر رقیبان اش بود و طبیعتاً مدل بعدی از همان سری از این نظر قابلیتهای بالاتری دارد. از نظر متغیرهای انسانی، این دوربین دارای قابلیت سوئیچ از حالت فیلمبرداری به حالت مشاهدۀ زنده است، تا لازم نباشد برای شروع به فیلمبرداری تنظیمهای مشاهدۀ زندۀ عکسبرداری را تغییر دهید. این دوربین دارای یک سوکت هدفون داخلی برای کنترل صداست و همچنین قابلیت تنظیم صدای ضبط ویدیو با فشار دادن سمت راست یا چپ دکمۀ کنترل پشتی را دارد. مشخصات خروجی ویدیو اساساً از نظر وضوح و تعداد کادر در ثانیه تغییری نکرده است (حداکثر ۱۰۸۰p۳۰)، اما بنا به اعلام شرکت کانن، پردازش بهبود داده شده تا موجهای تصویر و دیگر حالتهای بدنمایی به حداقل برسد و ویژگیهای کیفیت بالای ALL-I و IPB تراکم بین فریم که برای اولین بار در مدل EOS-1DX عرضه شدند، نیز در این دوربین گنجانده شدهاند؛ اما در این دوربین نمیتوانید خروجی غیر فشردۀ HDMI را که در آخرین مدلهای نیکون موجود است، داشته باشید.
چند ویژگی کاملاً جدید هم وجود دارند؛ 5D Mark III اولین دوربین تک عدسی بازتابی کانن است که میتواند عکسبرداری در حالت دامنۀ پویایی زیاد HDR را در دوربین به صورت خوب و انعطافپذیر انجام دهد و از گزینه های طبقه بندی گسترده نیز برخوردار باشد. همچنین گزینۀ بِرَکِتینگ گسترش یابنده را هم ارایه میدهد. عرضۀ پردازشگر DIGIC5+ بدین معناست که پردازش JPEG (بالأخره) شامل اصلاح انحراف رنگی بر پایۀ پروفایلهای عدسی میشود که درون دوربین ذخیره شدهاند (و در نتیجه محدود به عدسیهای خود کانن هستند). همچنین میتوانید در زمان استفاده از گزینۀ حساسیت خودکار، حداقل گشادگی دیافراگم را مشخص کنید. حالت بازپخش نیز چند دید متفاوت را برای مقایسۀ مستقیم تصاویر در کنار یکدیگر فراهم میسازد.
5D Mark III همچنین دارای یک سیستم منوی تجدید شده است که اساساً بر پایۀ منوی EOS-1DX میباشد. این چندان متفاوت با منوی 5D Mark II نیست (بنابراین کاربران فعلی همچنان میتوانند به راحتی با آن کار کنند)، اما کلید کاملاً جدیدی برای ادارۀ سیستم پیچیدۀ فوکوس خودکار به وجود آمده است که بر اساس دامنهای از پیش تنظیمها قابل استفاده هستند. ترتیب آپشنها منطقی شده است و چند کارکرد که قبلاً درون منوی عملکردهای کاربر(Custom Function) پنهان بودند، بیشتر در دسترس قرار داده شدهاند و در بین گزینههای بالای منو جای دارند، شاید قابل توجهترین آنها، تقدم رنگمایه و قفلِ آینه باشد.
کانن علاوه بر مدل 5D Mark III مجموعهای از موارد اضافی را ارائه داده است که قابل توجهترین آنها، سیستم فلاش بدون سیم جدیدی بر پایۀ رادیو، در مقابل ارتباطات مادون قرمز است. اولین مدلهای دارای این ویژگی، ۶۰۰EX-RT و منتقل کنندۀ بدون سیم WT-E3-RT بودند. کلید کنترل رادیو دامنۀ کارکرد سیستم را به ۳۰ متر افزایش میدهد، نیاز به ارتباط بدون مانع خطِ دید بین فلاشهای Speedlite و کنترلکننده را حذف میکند و تعداد واحدهایی را که می توانند برای ۱۵ فلاش در ۵ گروه مورد استفاده قرار گیرند، افزایش میدهد. همچنین یک بخش واحد GPS قابل نصب و یک منتقلکنندۀ وای فای WFT-E7 نیز هست.
در پایان باید گفت که یک گریپ عمودی برای 5D Mark III فراهم شده است که دارای مجموعهای تقریباً کامل از کنترلهای تکراری برای عکاسی در کادر پرتره میباشد، از جمله دستۀ کوچک فرمان بسیار مهم برای انتخاب ناحیۀ فوکوس خودکار است و همچنین میتواند یک جفت باتری LP-E6 را برای دو برابر کردن عمر باتری یا کاستی پر از باتریهای AA را نگاه دارد.
موارد اضافی: از جمله فلش بدون سیم کنترل شده از طریق رادیو
