
رموز عکاسی طبیعت؛ داود وکیلزاده؛ ناشر: مؤلف؛ چاپ اول ۱۳۹۰؛ ابیانه؛ شمارگان: ۲ هزار نسخه؛ اندازه: ۳۲/۲×۲۲/۲ سانتیمتر؛ گلاسة چهار رنگ؛۱۱۸صفحه؛ فاقد قیمت.
این کتاب شامل عکسها و شرح عکسهایی است از داود وکیلزاده و به نوعی کتابی آموزشی محسوب میشود، وی توضیحی که مؤلف در پشت جلد آورده است، قصد و منظور مؤلف از تألیف این کتاب را آشکار میکند : " هدف از ارایهٔ این کتاب آموزش پایة در عکاسی نیست، بلکه تقویت دید و نگاه خلاقانه و همچنین کشف رمز و راز ترکیببندیهای محکم و شناخت هارمونی و تفسیرهای معنادار در عکسهای طبیعت است. برای گرفتن عکسهای رمانتیک و نمایشی از طبیعت میبایست با مناطق قابل دسترسی و زیبا آشنا شد؛ از اینرو این مجموعه با معرفی مکانهای گوناگون، شما را درجهت دستیابی به تصاویر ناب یاری میکند."
داود وکیل زاده که متولد ۱۳۳۸و اهل تربت جام است تا زمان انتشار این کتاب، سی کتاب در حوزهٔ ایرانگردی به چاپ رسانده است که فهرست آنها را نیز در ابتدای این کتاب آورده است. پس از آن مقدمهای به قلم اکبر عالمی و سپس مقدمة مؤلف آمده است که در بارة تجربههای عکاسی و ویژگیها و تنوع آب وهوایی ایران پرداخته و به قصد خود از تألیف این کتاب را انتقال تجربههای خود به علاقهمندان عکاسی بیان کرده است.
کتاب دارای هفت فصل است که مؤلف آنها را چنین نامگذاری کرده است: طبیعت روستایی، طبیعت ساحلی، طبیعت کویری، آب در طبیعت، نمای تاریک، طبیعت کوهستانی و طبیعت جنگلی. در هر فصل تعدادی از عکسهای مؤلف به چاپ رسیده و مؤلف عکاس شرح هایی چنین به آن افزوده است: " هنگام عکاسی از درختان یا گلها دقت کنید که آنها تمیز و خوشرنگ باشند. معمولاً اگر چند روز باران باریده باشد، غبار درختان شسته شده است، اما در مورد رودخانهها و سواحل، موضوع متفاوت است. زمانی عکاسی کنید که باران نباریده و آب تمیز و یکدست است." (ص۱۴)
یا: " حضور ماهیگیران سنتی در قایقهای چوبی، توجه هر بینندهای را به خود معطوف میکند و میتواند عنصر بسیار مناسبی در عکاسی از طبیعت ساحلی محسوب شود. مدت زمانی که ماهیگیران دریای خزر مجاز هستند به صید بپردازند، محدود به فصل پاییز و زمستان است. شما میتوانید مکانهای ماهیگیری را از اهالی منطقه پرسوجو کنید و پس از یافتن ماهیگیران، در همة ساعتهای روز از آنان عکاسی کنید. من مایلم در نور صبح و نور نزدیک به غروب آفتاب از آنان عکاسی کنم.
این عکس را در اسفند مان و در سواحل فریدونکنار گرفتم. حضور صیادان در کنار مرغ دریایی که خود نیز یک صیاد است، حسن همجواری آنان را به نمایش میگذارد. در این گونه تصاویر نورسنجی اسپات و نوردهی دستی، غالباً نتیجة خوبی خواهند داشت."
در انتهای شرح عکسها نیز مشخصههای فنی عکس از قبیل نوع دوربین و مشخصههای نوردهی آورده شده است.